Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

music festival – STRIVE

юни 16, 2023 - юни 18, 2023

Фестивал СТРЕМЕЖ –
посветен на музикалното бъдеще на България.
16-18 юни 2023 от 20:00 часа
Имаме удоволствието да Ви поканим на второто издание на бутиковия Музикален фестивал СТРЕМЕЖ, който ще се проведе от 16-18 юни 2023 г. в Царски Дворец Врана. В рамките на три празнични дни ще можете да се насладите на творчеството на трима изключителни млади виртуози, които ще манифестират в пълен блясък своите международно признати качества.
Фестивална програма:
16.06. Солов рецитал – цигулка,
Богомила Кръстева.
– Носител на Grand Prix от международен конкурс “ Sopravista International Festival “Future stars”, Италия; Първо място и специална награда “Inter Cordes“ от международният конкурс“Nouvelles Etoiles”, Париж; Първо място от международен конкурс “Danubia Talenst Liszt International Music Competition “ – Унгария и други.
17.06. Солов рецитал – китара,
Георги Димитров-Жожо.
– Носител на Първа и Специалната награда на престижния международен конкурс „Маурицио Биазини” в Болоня; Лауреат на Международен конкурс „Ана Амалия”, Ваймар; Лауреат на Международен китарен конкурс „Андрес Сеговия“, Монхайм на Рейн и други.
18.06. Солов рецитал – сопран,
Мария Савова.
– Носител на Голямата награда в майсторския клас на Красимира Стоянова; Специализира в Рим, BHIAF Boris Hristov International Academy&Festival; Гастролира на международни сцени в Германия, Испания, Франция, Белгия, Англия, Китай и др.
Със специалното участие и съдействие на GENESIS ORCHESTRA и хора на Музикална лаборатория за Човека/ Music Laboratory for the Human Self, под диригентството на Маестро Yordan Kamdzhalov.
За нас е чест да бъдете съпричастни към това ново по дух и смисъл артистично явление в културния ни живот, посветено на музикалното бъдеще на България!
 
За повече информация и резервации:

Details

Start:
юни 16, 2023
End:
юни 18, 2023

Venue

Царски Дворец Врана – Royal Palace Vrana
Boulevard "Tsarigradsko shose" 381
Muzey Vrana, Sofia, 1186 Боливия
+ Google Map
View Venue Website